Vinkkejä turvalliseen satamassaoloon

Varmista että sinulla on oikeankokoiset lepuuttajat veneeseesi. Suuntaa-antavan taulukon löydät sivuiltamme hinnaston yhteydestä.
Lepuuttajan tulee olla täytetty napakasti mutta niin että pitkulaisessa mallissa sen sivut ovat suorat, ei pullistuneet. Ilmanpaineen tulee olla 2,15 lbs / 0,15 baria. Käytännössä kun lepuuttaja on oikein täytetty, voit painaa sormella pintaa puolisen senttimetriä sisäänpäin.

Kun olet kylki päin laituria, käytä vähintään kolmea lepuuttajaa. Kiinnitä lepuuttaja tukevaan kohtaan kaiteeseen tai kaidevaijeriin pystytuen kohdalle solmulla tai lepuuttajankiinnikkeellä. Tilanteesta riippuen, lepuuttajan alareuna on yleensä lähellä vedenpintaa. Älä kiinnitä lepuuttajia liian ylös, koska veneen heiluessa voit löytää lepuuttajan laiturilta.  Yksi lepuuttaja veneen leveimpään kohtaan, muut keulaan ja perään.

Jos toinen vene kiinnittyy kylkeesi, aseta kolme F-sarjan lepuuttajaa lähelle veneen leveintä kohtaa ja A-sarjan pallolepuuttajat keulaan ja perään.  Näin molemmat veneet ovat parhaalla mahdollisella tavalla suojattuja.

Estääksesi hankaamisesta johtuvan kiusallisen natinan ja taataksesi lepuuttajalle pidemmän käyttöiän, käytä lepuuttajan päällä laadukkaita suojia. Runsaasta värivalikoimastamme löydät varmasti juuri sinun veneellesi parhaan lepuuttajansuojan.